WDCC-avajaispäivän kohokohdat

Applen WDCC-kehittäjäkonferenssin avauspäivä ei tuonut meille uutta must have-laitteistoa ja hyvä niin. Tällä kertaa omenalaiset päättivät keskittyä odotetusti enemmän päivityksiin ja käyttäjäkokemuksia parantaviin uudistuksiin. Estradilla käsiteltiin esimerkiksi uusia käyttöjärjestelmiä, akkujen kestoa, helppokäyttöisyyttä, paranneltuja kartta- ja äänentunnistusominaisuuksia, sekä tietysti musiikkia. Yhtiö myös poikkeaa erittäin tutusta trendistään - suurin osa näistä ei maksa kuluttajille lanttiakaan.

Esimerkiksi syksyllä luvassa on uusi iOS 9-päivitys, jonka mukana iPhonen perinteiset applikaatiot, kuten Notes ja Maps paranevat. Karttapalvelun puhutuin ominaisuus on julkisten kulkuvälineiden näkyminen. Notes puolestaan mullistuu piirtämisellä, listoilla, sekä muilla uusilla työkaluilla. Sirin puheentunnistuksessa aiheutuvat tutut virheet vähenevät myös ja Applen mukaan Siriltä jää enää viisi prosenttia sanoista ymmärtämättä. 

Applen mukaan akun kestoa pystyy uuden päivityksen myötä pidentämään jopa kolmella tunnilla uuden virransäästötilan avulla. 

Omenan lähtiessä kilpasille sinun mieleiselle markkina-alueelle, se tietää yleensä piirun verran problematiikkaa muille. Apple Music-suoratoistapalvelu on Applen vastaus Spotifylle, joka toistaiseksi saattaa nauttia viimeisistä päivistään yksinvaltiaana tällä saralla. Apple Music ilmestyy iOS9-päivityksen mukana jokaiseen päivitettyyn iPhoneen ja se täysin ilmainen ensimmäiset kolme kuukautta, jonka jälkee hintaa palvelulle kertyy 9,99 dollaria kuukaudessa. 

Isoa huomiota keräsi myös uusi OS X El Capitan-käyttöjärjestelmä, jonka päätavoitteita ovat nopeus ja monipuolisempi käyttökokemus. Spotlight-hakupalkki reagoi monipuolisemmin eri hakusanoihin, lauseisiin ja kysymyksiin. Ruutuja on helpompi säädellä mieleisekseen ja työskennellä samanaikaisesti useamman ikkunan kanssa. Grafiikka luonnollisesti paranee myös ja applikaatioiden avaaminen nopeutuu. 

 

 

 

Lisää uusi kommentti