Tästäkö alkaa Twitterin uudelleen nousu?

Twitter käy paraikaa läpi vallanvaihtoa, kun mikroblogin pitkäaikainen toimitusjohtaja Dick Costolo astuu sivuun tehtävistään. Vuonna 2010 työnsä Twitterin toimitusjohtajan aloittanu Costolo jättää virallisesti virkansa 1. heinäkuuta. 

Syitä on useita, mutta päällimmäisin lienee Twitterin viime aikojen kehno menestys. Alkuvuoden tulokset viittasivat heikkoon kasvuun ja mittaviin tappioihin. Twitterin yli 300 miljoonaa käyttäjää jää vertailuissa edelleen jälkeen esimerkiksi Facebookin tai Instagramin vierellä, joiden kasvuvauhti on Twitteriä edellä. Asiaa ei myöskään auta se, että yhtiö teki ensimmäisellä vuosineljänneksellä 164 miljoonan euron nettotappion. 

Costolon ilmoitus toimitusjohtajan pestin jättämisestä sai heti reaktion aikaiseksi. Twitterin osakkeet nousivat kahdeksalla prosentilla vain tunteja sen jälkeen, kun tieto näki päivänvalon.

Uuden toimitusjohtajan paikan itselleen ottaa yksi Twitterin perustajajäsenistä, Jack Dorsey

Vaikka Dorsey liikkuu tällä hetkellä tittelillä Twitterin tuleva "väliaikainen toimitusjohtaja", on syytä epäillä, ettei Dorsey pysy pestissään väliaikaisesti, vaan pysyvästi. 

Hän on Twitterin uudelleen nousun kannalta yksi harvoista, joka sen pystyy toteuttamaan. Firman aito ja oma sisäpiiriläinen, Dorsey tuntee tekeleensä paremmin kuin moni muu ja pitkään Costolon tempauksia vierestä seurannut Dorsey on mediassakin aikoinaan todennut rivien välistä haluavansa toimitusjohtajan paikkaa ja nyt se on toteutuu, vaikkakin vain "väliaikaisesti". 

Twitterin luojan tietotaito on tällä hetkellä firman kehityksen kannalta kullanarvoista tavaraa, joka ei kannata jättää kertakäyttöisen kokeilun varaan. Jos ja kun Dorsey saa merkittäviä tuloksia aikaiseksi, pysyy hän melko varmasti oman luomuksensa äärellä pitkään sen todellisena vastuunkantajana. 

 

Lähde: BusinessInsider, Ilta-Sanomat

Lisää uusi kommentti