Näistä iOS 9-ominaisuuksista Apple ei kertonut

Hiljattain järjestetyssä WDCC 15-kehittäjäkonferenssissa Apple paljasti kohokohtia iPhonen tulevan iOS 9-päivityksen ominaisuuksista, kuten Sirin uudistuksesta ja parannetuista karttapalveluista. Kehittäjät ovat päässeet kokeilemaan testiversiota ja seuraavaksi lista muutamista uusista ominaisuuksita, joist Apple ei maininnut suurella lavalla. 

1. Applikaatioiden nopeampi lataaminen

Applikaatioiden lataaminen tulee nopeutumaan ja datan määrä pienenemään. Kookkaan applikaation kertalataamisen sijaan iOS 9 lataa aluksi nopeasti tiivistetyn version ja sen jälkeen lataa loput applikaatiosta taustalla. Tämä auttaa varsinkinkin niitä alueita, jotka kärsivät kehnoista yhteyksistä. 

2. Find My Friends & Find My Phone

Päivityksen mukana puhelimeen ilmestyy automaattisesti kaksi uutta applikaatiota, Find My Friends ja Find My Phone. Kyseiset applikaatiot ovat uusimpia lisäyksiä iPhonen valmiiksi asennettuihin applikaatioihin, joita ovat esimerkiksi Podcast, Apple Maps ja iBooks. 

3. San Francisco

iOS 9 tulee käyttämään uutta fonttia nimeltään San Francisco, joka on tullut tutuksi iWatch-älykellon fonttina. Ensimmäiset havainnot kertovat, että fontti on tarkempi ja visuaalisesti miellyttävämpi aikaisempaan verrattuna. 

4. Pääsykoodit muuttuvat kuusinumeroisiksi

Turvallisuussyihin vedoten, Applen iOS 9-päivityksen mukana iPhonen käyttäjien omakohtaiset pääsykoodit muuttuvat kuusinumeroisiksi. Neljänumeroiset pääsykoodit ovat useimmilla liian helppoja, joten Apple pyrkii luomaan vaikeampaa pääsyä puhelimeesi, mikäli se joutuu vieraiden käsiin. 

5. Videon zoomaus

Videon katselutilassa liikkuvaa kuvaa on mahdollista zoomata samalla tavalla, kuten valokuvia tai verkkosivuja. 

6. Puhelin ilmoittaa yksityiskohtaisemmin virransyöjistä

Akunkesto on aina ollut kestävä puheenaihe iPhonen käyttäjien keskuudessa. Uuden virransäästötilan lisäksi uusin päivitys ilmoittaa tarkemmin tietoja niistä applikaatioista, jotka kuluttavat eniten virtaa

7. Kursorin parempi hallinta

Kursoria pystyy uudessa päivityksessä hallinnoimaan paremmin. Käyttäjä pystyy siirtämään kursoria kahdella sormella minne tahansa ruutua. 

 

Lisää uusi kommentti