Näihin Apple keskittyy WDCC 15-konferenssissa

Apple aukaisee tänään kolmipäiväisen WWDC-kehittäjäkonferenssinsa ovet San Franciscossa. Tänä vuonna odotettavissa on enemmän ohjelmistoihin keskittyvää tarjontaa, sekä fokus sijoittuu myös musiikkiin ja jokseenkin polarisoivaan Apple Watch-kelloon. 

Pidä silmällä näitä asioita:

iOS 9

Odotuksia on turha asettaa korkealle tämän vuoden päivityksen suhteen. Apple aikoo todennäköisesti jatkaa tuttua toimintaansa ja antaa kansalle kourallisen pieniä päivityksiä, jotka parantavat käyttökokemusta jälleen kerran asteen parin verran mieluisammaksi. Ennalta-arvattavat parannukset keskittyvät älypuhelimen äänentunnistukseen, kosketusnäytön ominaisuuksiin, tiedonhakuun ja visuaaliseen ilmeeseen. 

Mac OS X 10.11

Tämän vuoden tietokoneen käyttöjärjestelmän päivitys on myös viime vuotuista Yosemite-päivitystä paljon vaatimattomampi. Luvassa on parannuksia turvallisuuden, sekä eri Apple-laitteiden samanaikaisen käytön suhteen. 

Beats/iTunes

Musiikki on tänä vuonna isoimmalla jalustalla, kuin koskaan aikaisemmin. Apple ei vielä ole näyttänyt mahtiansa kolmen miljardin dollarin arvoisella Beats-merkillään musiikin saralla, mutta tänä vuonna yhtiö pyrkii valtaamaan ison osan itselleen musiikin markkinoilla. 

Apple aikoo todennäköisesti esitellä uuden Spotifyn tapaisen oman suoratoistopalvelun, joka antaa iTunesin käyttäjille mahdollisuuden kuunnella musiikkia suoraan ohjelman kautta ilman latauksia. Hintaa palvelulle on arvioitu 10 dollaria kuukaudessa. 

Apple Watch

Toistaiseksi yleinen mielipide Applen älykellosta on kohtelias, mutta sävyltään negatiivinen. Käyttökokemukset ovat tulvinneet palautetta applikaatioiden ontuilevuudesta. Päivityksen myötä applikaatiovalmistajien on helpompi suunnitella ja kehittää nimenomaan älykelloille suunnattuja applikaatioita.

Lisää uusi kommentti