Katsaus suomalaisten palvelutarjoajien hosting- ja ylläpitopalveluiden hinnoitteluun

Oikeaa hosting-palvelua etsiessä on hyvä tietää, että mitä tarvitaan ja miksi. Ostopäätökset täytyy järjellä suhteuttaa verkkosivujen tarpeisiin ennen kuin lähdetään ihmettelemään hintoja ja tekemään lopulta tuttuja vääriä päätöksiä, joiden seurauksena maksetaan toki hyvästä palvelusta, mutta lopputulos ei välttämättä palvele alkuperää. 

Seuraavassa katsaus kahdeksaan suomalaiseen hosting-palveluja tarjoavaan toimistoon. Kohdeyleisönä tässä ovat erityisesti WordPress-asiakkaat, mutta tavoitteen myös havainnollistaa yleisten kustannuksien summia liittyen hostingin ja ylläpidon luomaan kokonaisuuteen. 

1. Aucor (hosting & ylläpito: 420€/kk)

Aucor näkee Google App Enginen hyvänä palvelinratkaisuna, sillä sen skaalautuvuus ja tietoturvallisuus tarjoaa paremman kokonaisuuden. Enemmistö tukipalveluista sisältyvät kuukausihintaan ja Google Cloud Platformin lukuisat palvelut, sekä tietokannat ovat kaikki PCI-sertifioitu. 

2. Solid Angle (hosting & ylläpito: 330€/kk)

Solid Anglen suosittu peruspaketti WordPressin ylläpitoon on 300€/kk + alv ja siihen sisältyvät päivitys- sekä huoltotyöt ja lisäksi kuukasittaista tukea ja kehitystä. Isoimmalle taholle he suosittelevat laajemman skaalan pakettia hintaan 700€/kk + alv ja se pitää sisällään luonnollisesti enemmän palveluita tavallisten huolto- ja kehitystöiden lisäksi, kuten kuukaisittaista 10h konsultointi-, jatkokehitys- ja suunnittelutyötä.

3. Frantic (hosting & ylläpito: 200€/kk)

Sovellusalustaksi Frantic suosittelee Herokua, joka on Amazonin pilvipalvelun päälle rakennettu. Heroku-alustalla kulut perus WordPress-sivustolle ovat 0 euroa. Hintaa kertyy siis tietokannoista, logeista, sähköpostin välityksestä, välimuistista ja alustan lisäpalveluista. Tyypillinen hosting-kustannus on 100€/kk. 

4. H1 (200€/kk)

Suosittelee suomalaista WordPressiin erikoistunutta palvelua, mutta ovat toki valmiita tarjoamaan muitankin hosting-vaihtoehtoja. 50 euroa kuussa on heidän lähtöhintansa, mutta hinnat määräytyvät tarkemmin tarvittavan palvelinkapasiteetin mukaan. Tukipalvelut on 150 euroa kuukaudessa. Palvelutasot sisältävät sähköposti- ja puhelintuen, nimetyn tukihenkilön varahenkilöllä, käsin testatut WordPress-, plugin- ja teemapäivitykset, pienet tekniset muutokset ja useita muita palveluja. 

5. Exove (280€/kk)

Exove säätää virtuaalipalvelimensa kumppaninsa K & T Neutechin kautta. Exoven WordPress-käyttöpalveluiden kuukaisittaiset kustannukset sijoittuvat 80 euron tienoille ja sisältää esimerkiksi varmuuskopiot joilta on mahdollista palauttaa kadonneita yksittäisiä tiedostoja. Tukipalvelut reagoivat välittömästi tietoturvauhkien tapauksessa heti. Sivuston laajuus ja esimerkiksi integrointien määrät vaikuttavat sopimuksen hintaan, joka on noin 200-300 euroa kuukaudessa. 

6. Geniem (alkaen 49€/kk)

Geniem on rakentanut oman ratkaisun OVH Hostingin palvelimille nimeltään Geniem WP Cloud, joka on Geniemin mukaan WordPressiä varten suunniteltu ympäristö ja pitää sisällään välimuistiratkaisut, sekä DevOps-ympäristön. Alusta ja sovellukset ovat ympärivuorokauden monitoroituja ja ennen kaikkea varmuuskopioituja. Pienimmillään 49 euroa kuukaudessa ja tarvittaessa lukemaksi voi kertyä myös 1500 euroa kuukaudessa, mikä tietenkin riippuu tuen laajuudesta. 

7. Trimedia (alkaen 70€/kk)

Tyypillisesti päätyvät suosittelemaan asiakkailleen yrityksen kohdennettuja palvelinratkaisuja. He eivät puuttuvien käyttöoikeuksien takia suosittele muita palveluntarjoajia, koska tämä hankaloittaa esimerikiksi WordPress asennuksien ylläpitoa webhotelleissa. Heidän omilla palvelimilla kyseisiä rajoitteita ei ole ja niiden avulla he pystyvät takaamaan luotettavamman palvelutarjonnan, sekä tietoturvan. Palvelintilan kustannus 30-50 euroa kuukaudessa ja ylläpito 40-50 euroa kuukaudessa. 

8. Byroo (200-400€/kk)

Byroon kestomenestyjä lienee heidän kiinteällä kuukausihinnalla varustettu paketti, joka sisältää julkaisujärjestelmän ja siihen asennettujen liitännäisten ylläpitoa. Kustannukset riippuvat sivuston laajuudesta, mutta asettuvat kieppeille 100-200 €/kk. Siihen sisältyy myös jatkuva seuranta ja viimeisimpään versioon päivittäminen. 

Lähde: http://vierityspalkki.fi/2015/05/07/yllapito-ja-hosting-palveluiden-ostaminen-wordpressille/

Lisää uusi kommentti